Kvarnby IK

Referat: AIF Barrikaden - Kvarnby IK

Startelva: Buzz – Chanon, Ekdahl, Matte, Kevin – Ghafur – Aman, Shershah, Frank, Felix – Harry
Avbytare var:
Pontus som kom in som innermittfältare efter en kvart och spelade som sådan resten av matchen.
Milad som kom in som innermittfältare i paus, sedan var ute en sväng efter att ha fått gult kort. Kom senare in och spelade ytterligare en period innan han vick ett nytt gult och blev utvisad i 82:a min.
Anders Folkesson (comeback) som spelade hela andra halvlek som tillsammans med Harry utgjorde anfallsduo i det som i andra halvlek var en 4-4-2-uppställning.

Som synes så saknade vi även denna gång flera av våra allra mest tongivande spelare och med tanke på det är ju resultatet 0-2 mot div 4-laget Kvarnby mer än godkänt.

Kvarnby dominerade första halvlek klart vilket väl till en viss del berodde på att vi låg ganska lågt med laget och tillät dem att ha ett stort bollinnehav och mycket spel på vår planhalva. De fick också ett antal klara lägen men det var egentligen inget av de bästa som resulterade. Deras första klara läge kom i den 10:e min efter att en av våra backar begått dödssynden att spela in mot mitten när motståndarna har folk på vår planhalva och den här gången blev det en perfekt passning till en helt fri spelare vars avslut Buzz dock snyggt räddade med en benparad.

I den 25:e min fick vi också en bjudning när bollen oväntat hamnade hos Aman som verkade bli så överraskad att den fina möjligheten att ta ledningen liksom rann ut i sanden. Än tråkigare kändes det därför när Kvarnby tog ledningen bara 2 min senare. Lite märklig defensiv där från vår sida när de kunde nå fram med en djupledspassning centralt trots att vi hade 5-6 spelare i den omedelbara närheten. Ytterligare ett par minuter senare lyckades en av deras spelare med konststycket att efter ett inlägg från max 2 meters håll och så gott som tomt mål skjuta en halv meter över.

Nu hände det mycket på en kort tid och i den 32:a min ökade Kvarnby mycket turligt på sin ledning när ett skott (passning?) skulle brytas av vår back som istället fick en felträff så att bollen hamnade i målet. I den 36:e min avslutades denna dryga 10 minuters chans och mål-kavalkad med att Kvarnby på nytt brände en jättemöjlighet när ett inlägg som hamnade hos en kille som synbarligen bara behövde stöta in bollen i det för tillfället tomma bortre hörnet men lyckades komma ur vinkel. Nu såg det ut att bli mål ändå men då räknade man inte med Buzz som hann tillbaka precis innan bollen skulle rulla över mållinjen.

I den andra halvleken flyttade vi upp våra positioner och spelade 4-4-2 (eller 4 -1-2-1-2 om man hellre vill det, s.k. diamant på mittfältet) och farhågan att siffrorna skulle kunna rinna iväg besannades inte alls. Vi lyckades tvärtom göra en inte bara resultatmässigt utan också spelmässigt jämn halvlek, en halvlek där det förekom ganska få klara målmöjligheter. Jag drar mig dock till minnes att vi räddade en boll på mållinjen med kvarten kvar.

Efter Milads utvisning fick vi spela de sista knappa 10 minuterna med 10 man men det påverkade faktiskt inte matchbilden alls utan vi kunde enkelt se till att förlustsiffrorna stannade vid 2-0.

Statistik: Hörnor: 4-8 Avslut på mål: 3-8 Avslut utanför: 1-7